Het was weer een feestje in Kiekendonk!

Op vrijdag 9 februari vierde SV Kindervreugd weer haar altijd gezellige carnavalsavond.

Om 19.00 startte de optocht bij de Blokhut. De wagen van BC De Boerkes was weer van de partij om alle prachtig verklede kinderen en volwassenen te begeleiden in een lange stoet door de wijk. De weergoden hadden jammer genoeg niet erg hun best gedaan dus het werd een nat pak, maar dat mocht de pret niet drukken.

Na de optocht barstte het feest los in de Blokhut. Met DJ Marc de Bont werd het een beregezellige feestavond!

Veel volwassenen en kinderen hadden weer flink uitgepakt en zich prachtig verkleed. De jury heeft uiteindelijk vier winnaars gekozen voor het mooiste kostuum en dit waren Nos de Waard, Britt Geleijns, Virginia van Wijk, Rick Jansen en Mandy Deijkers. Zij werden naar voren geroepen om een mooie medaille in ontvangst te nemen.

De organisatie kijkt zeer tevreden terug op een geweldig feest en dankt iedereen die daaraan bij heeft gedragen.

Rommelmarkt Speeltuinvereniging Kindervreugd

Op zaterdag 31 maart en maandag 2 april (Tweede Paasdag) a.s. organiseert SV Kindervreugd voor de 65e keer een grote rommelmarkt. De rommelmarkt vindt plaats in de Blokhut aan het Prins Bernhardplein 2. De rommelmarkten beginnen beide dagen om 10.00 uur en eindigen om 15.30 uur. De entree bedraagt € 2,00 per persoon voor volwassenen en € 0,50 per persoon voor kinderen tot 12 jaar.

De opslagplaatsen zitten weer bomvol met tweedehands goed bruikbare spullen, zoals elektrische apparatuur, meubels, lampen, gereedschap, tuinartikelen, witgoed, plastic, fietsen, CD’s, LP’s en singles, speelgoed, handwerkartikelen, sieraden, snuisterijen, hobbyartikelen, glas, porselein enz. enz.

In de week voorafgaande aan de markt worden de rommelmarktspullen overgebracht naar de Blokhut, waar alles netjes schoongemaakt en gesorteerd wordt door de vele vrijwilligers die de speeltuinvereniging telt. De rommelmarkt staat niet voor niets bekend om de enorme keus en nette sortering. De speeltuinvereniging heeft veel vrijwilligers die deze klus in een week klaren, maar we kunnen altijd extra mensen gebruiken die de spullen mee uit willen pakken of op de desbetreffende dagen mee willen verkopen. Aanmelden hiervoor kan bij Inge Maliepaard op 06-43418894 of per mail via erik@svkindervreugd.nl.

Heeft u nog bruikbare spullen voor de rommelmarkt, dan worden deze na afspraak op donderdagavond bij u opgehaald. U kunt hiervoor bellen met 06-43418894 of 0168-472978. U kunt de spullen ook tijdens de openingsuren in de Blokhut brengen.

Op de donderdag voorafgaande aan de rommelmarkt worden geen spullen opgehaald. De week na de rommelmarkt beginnen we alweer te verzamelen voor de volgende rommelmarkt.

De opbrengst van de rommelmarkt komt geheel ten goede aan het speeltuinwerk.

Voor inlichtingen kan men bellen met 06-43418894.

Helse keuken

Op  dinsdag 20 februari wordt er weer gekookt in de Blokhut, op het menu staat  nasi en bami met toebehoren, zoals sate saus, babipangang  piripiri, kroepoek enz.  En als afsluiting een lekker toetje. Laat u verrassen !

De kosten bedragen € 5,00 per persoon en de aanvang is 17.00 uur precies. Iedereen is van harte welkom.

Vooraf opgeven bij Janny den Hollander e-mail mailto: jannekesuzanna@gmail.com

tel. 0623932637 of tijdens de instuif in de Blokhut.

Voorafgaande is er de gebruikelijke instuif waarin wordt gekaart, gesjoeld, geknutseld of gewoon gezellig een praatje gemaakt. De aanvang hiervan is 13.30 uur en de  entree is € 1,00.

Boeken- en Platenmarkt in de Blokhut weer goed bezocht

Afgelopen zaterdag organiseerde SV Kindervreugd een boeken- en platenmarkt in de Blokhut in Helwijk. De markt is weer goed bezocht door handelaren, verzamelaars en liefhebbers. Het aanbod was zoals altijd enorm en de organisatie heeft veel complimenten mogen ontvangen voor de opzet, ruime keus en kwaliteit.

Bezoekers konden gezellig snuffelen tussen alle boeken of rustig wat babbelen en drinken. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde markt.

Na zo’n geslaagde markt is er weer plaats voor nieuw materiaal, zoals boeken, platen, CD’s, DVD’s, postzegels, sigarenbandjes, speldjes, suikerzakjes enz. enz. Voor elke verzameling is eigenlijk wel belangstelling. De opbrengst komt geheel ten goede aan de Speeltuinvereniging.

Heeft u materiaal voor de boeken- en platenmarkt of voor de rommelmarkt, dan halen wij dit graag bij u op! U kunt bellen met 06-43418894. Na afspraak worden de spullen dan op donderdagavond na 18.00 uur bij u opgehaald.

Carnaval in de Blokhut

Op vrijdag 9 februari is het weer zover: het Helwijks carnaval! SV Kindervreugd organiseert weer een gezellige carnavalsavond in de Blokhut in Kiekendonk (Helwijk).

Om 19.00 beginnen we met een optocht door de wijk. De optocht start bij De Blokhut. De wagen van BC De Boerkes is weer van de partij en natuurlijk mag er ook met zelf gemaakte wagentjes en andere versierde voertuigen of loopgroepjes worden meegedaan.

Na afloop van de optocht gaan de voetjes van de vloer in de Blokhut. DJ Marc de Bont gaat ervoor zorgen dat het één groot feest wordt.

Voor de mooist verklede feestgangers zijn er weer leuke prijsjes te winnen. Kom dus allemaal lekker feesten!

Wilt u zo vriendelijk zijn deze avond bij het parkeren van uw auto rekening te houden met de carnavalsoptocht? De wagen is tamelijk breed en het zou jammer zijn als deze niet door kan omdat er een auto in de weg staat.

Snertmaaltijd in de Blokhut

Dinsdag 16 januari wordt er weer gekookt in de Blokhut te Helwijk. Deze keer staat er een snertmaaltijd op het menu. Voor diegene die geen erwtensoep lusten is er tomatensoep, wel vooraf even aangeven . Het menu bestaat uit slaatje vooraf, erwtensoep met rogge en stokbrood met katenspek en als toetje een lekker papje. Bijdrage aan de maaltijd is € 5,00 per persoon. Aanvang is 17.00 uur. Opgeven voor deze maaltijd graag voor 14 januari bij Janny den Hollander janny@svkindervreugd.nl of telefonisch 0623932637.

Vooraf aan  de maaltijd kan men deelnemen aan de instuif, waar wordt geknutseld, gekaart, gesjoeld en gebiljart bijdrage voor deze middag is € 1,00. Deze middag is niet leeftijd gebonden iedereen mag hieraan deelnemen. Aanvang is 13.30 uur.

Uitslag kerstverloting 2017

Helse keuken 12 december

Op12 december wordt er weer gekookt in de Helse keuken, dit keer met kok Johan van de Rosmolen, met assistentie van de dames van de Helse keuken.

Op het programma staat een drie gangen kerstmenu, waaruit gekozen kan worden tussen vlees en vis,  dit moet bij het opgeven wel worden medegedeeld.

De aanvang van de maaltijd is deze keer om 16.30 uur, dit ivm bezetting van de Blokhut vanaf 19.00 uur. De kosten bedragen € 10,00 per persoon en kunnen op de dag zelf worden afgerekend. Hierbij is iedereen weer welkom, maar wees er snel bij want vol is vol. Opgeven voor 9 december bij Janny 0623932637 of per mail janny@svkindervreugd.nl.

Op 19 december wordt in samenwerking met het Jeugdwerk Helwijk pannenkoeken gegeten,

De kinderen worden na schooltijd in de Blokhut verwacht, waarna een presentje wordt gebracht bij 65+ en langdurig zieken in de wijk. Daarna wordt met de kinderen worden een paar rondjes bingo gespeeld, waarna de pannenkoeken verorberd kunnen worden. De senioren bezoekers moeten wel even opgeven bij Janny voor deelname graag voor 17 december.

De pannenkoekenmaaltijd is gratis.

Kerstknutsel instuif

Zoals elk jaar, maken we met het Jeugdwerk weer wat leuks voor de ouderen en langdurig zieken in Helwijk. Dit jaar maken we wat anders dan de gebruikelijke Kerststukjes en daar zijn we vanavond tijdens de instuif al aan begonnen. Volgende week en tijdens de instuif van 15 december a.s. gaan we hiermee verder. Tijdens de instuif van 15 december wordt ook een Kerstknutsel voor de kinderen zelf gemaakt en de kinderen mogen dan een glittertattoo laten zetten.

Op dinsdag 19 december a.s. zijn alle kinderen na schooltijd van harte welkom in de Blokhut. Hier drinken we samen eerst wat en vervolgens gaan we op pad om de knutsels bij de mensen te brengen. Dit jaar zullen we ook wat maken voor alle bewoners van het Steunpunt in Willemstad, dus daar gaan we ook naartoe. Na het rondbrengen gaan we samen met de senioren gezellig pannenkoeken eten in de Blokhut.

Tot dan!

Wisseling van de wacht voor Speeltuinvereniging Kindervreugd

Ies den Hollander (voorzitter van SV Kindervreugd) legt na een bestuurstermijn van 38 jaar, per 1 januari zijn taken voor Speeltuinvereniging Kindervreugd neer. Het betreft niet alleen zijn bestuurlijke taken maar ook de overige uitvoerende taken (je kunt hierbij denken aan het wekelijks ophalen van spullen voor de rommelmarkt, het organiseren van de rommelmarkten, onderhoudswerk enzovoorts). Binnen het bestuur van SV Kindervreugd is hier goed over gesproken en uiteraard wordt zorg gedragen voor een goede opvolging en soepele overdracht.

“Het wordt tijd dat het etiket Ies en Janny er vanaf gaat”, aldus Ies. “De tijd is gekomen het stokje over te dragen aan een nieuwe generatie”.

Gelijktijdig met Ies zal ook bestuurslid Kees Slabbekoorn aftreden. Hij heeft er dan een trouwe termijn van 45 jaar bestuurslidmaatschap op zitten. Ook Kees zal zorg dragen voor een goede overdracht van zijn huidige ‘takenpakket’ als administrateur van de Blokhut.

Speeltuinvereniging Kindervreugd wil hun afscheid natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Bovendien willen we iedereen in de gelegenheid stellen beide heren de hand te schudden voor hun jarenlange trouwe inzet met geweldige resultaten. Hun inzet is bepalend geweest voor het gezicht van SV Kindervreugd heden ten dage en heeft een zeer grote bijdrage geleverd aan de leefbaarheid in Helwijk. Op vrijdag 12 januari 2018 wordt een afscheidsreceptie georganiseerd in de Blokhut. Deze vindt plaats van 15:00 tot 18:00 uur. Een uitnodiging volgt later.

Het ophalen van spullen voor de rommelmarkt op donderdagavond zal gewoon doorgaan. Het telefoonnummer om de afspraak te maken zal wijzigen, maar ook hierover zal binnenkort meer informatie worden verstrekt. Natuurlijk kunnen spullen ook worden ingeleverd tijdens de openingsuren van De Blokhut.

Door het bestuur zal een nieuwe voorzitter worden voorgedragen en op de volgende ledenvergadering zal een nieuwe bestuurssamenstelling aan de leden worden voorgelegd.